Specialisatie

Goodyear Welted

De Goodyear welted maakwijze is uitgevonden in 1870 door Charles Goodyear (de zoon van de uitvinder van gevulkaniseerd rubber). De maakwijze is arbeidsintensief. Vaak wordt deze methode dan ook toegepast op schoenen in het hoge segment. Goodyear welted schoenen hebben als belangrijk kenmerk dat de loopzool aan de rand wordt genaaid (afgelapt). Veel Engelse merken zoals Crockett&Jones, Church’s, Edward Green, Walkings etc. worden nog volgens deze methode gemaakt.

Het bovenleer wordt voorzien van een rand. Aan deze rand wordt de loopzool bevestigd. Hierdoor wordt de binnenzool niet geperforeerd en kan er minder snel vocht de schoen indringen. De schoen wordt voorzien van een kurk vulling. Dit zorgt voor een optimaal draagcomfort omdat de voetafdruk in de loop der tijd steeds meer in de schoen komt te staan. Het kurk zorgt naast demping ook voor absorptie van vocht.

Bij de reparatie vervangen we indien nodig de kurkvulling (of deels). Hierdoor voelt de schoen weer iets voller aan en is de demping weer optimaal.

Blake Rapid of Blake Stitch

Blake Rapid en Blake Stich kunnen zeer strak langs de leest of het bovenleer worden afgewerkt, ideaal voor smalle slankere leesten. Beide maakwijzen wordt veel toegepast bij Italiaanse schoenen. Bekende Italiaanse merken zoals Santoni, Fratelli Rossetti en ook het Spaanse Magnanni worden volgens deze methode gemaakt. Doordat er geen extra rand wordt bevestigd zijn de schoenen vaak flexibeler dan de schoenen gemaakt volgens de Goodyear welted maakwijze.

De constructie is dan ook eenvoudiger dan de Goodyear welted maakwijze. Er wordt een rand van het bovenleer over de binnenzool gezet (gezwikt op de leest). Daaroverheen wordt een zool gelijmd. Bij Blake Stitch is dit de loopzool en die wordt doorgenaaid (door de binnenzool).

Bij Blake Rapid wordt eerst nog een tussenzool geplaatst. Daaroverheen komt de loopzool. Afhankelijk van het model, wordt de schoen vervolgens afgelapt op de rand (overmaat van de tussenzool) of de schoen wordt doorgenaaid (wederom door de binnenzool).

Bij al onze reparaties is het streven om de schoen zo veel mogelijk volgens de originele maakwijze te repareren. Bovenstaande maakwijzen kunnen wij zowel bij halve zolen als langzolen toepassen.

Luxe damesschoenen

Bij de reparatie van damesschoenen komt veel kijken. Merken zoals Manolo Blahnik, Christian Louboutin, Jimmy Choo etc. zijn kostbare schoenen die u alleen toevertrouwt aan vakmensen. Door onze jarenlange ervaring hebben wij veel klanten die ons hun luxe schoenen in onderhoud geven.

Zo zetten wij regelmatig rode beschermzolen onder Louboutin´s. Of we werken de kenmerkende rode zolen weer netjes bij, en spuiten ze weer op kleur. Er zijn ook dames die preventief beschermhoesjes willen, zodat de hakken minder snel beschadigen. Mocht de hak toch beschadigen, dan repareren wij de beschadigingen weer.

Secuur werken is bij schoenen in dit hoge segment een must. Wij nemen voor iedere schoen ruim de tijd en doen niks overhaast. Iedere schoen wordt met evenveel precisie en aandacht behandeld.