Zo werkt online schoenreparatie

  • Kies online de schoenreparatie(s) die wij moeten uitvoeren
  • Stuur de schoenen aan ons op (deze kosten zijn voor u)
  • Wij sturen uw schoenen na reparatie weer GRATIS terug
  • Ontvang uw schoenen op iedere gewenste locatie* (huis / kantoor)
  • Veilig online betalen met iDEAL

* voor verzending naar het buitenland worden de bijkomende verzendkosten later in rekening gebracht

Bespaar tijd

1. Kies online de schoenreparatie(s) die wij uit moeten voeren

Stel zelf uw reparatiepakket samen of kies een door ons samengesteld reparatiepakket. Mocht u er niet uitkomen, dan adviseren wij u graag.

2. Op een tijdstip dat het u uitkomt, stuurt u de schoenen aan ons op

Zodra uw bestelling bij ons binnen is, krijgt u van ons een mail met instructies. Woont u Amsterdam, dan kunt u ook gebruik maken van onze ophaal service.

3. Ontvang uw schoenen op iedere gewenste locatie

Na reparatie sturen wij uw schoenen naar iedere gewenste locatie in Nederland* (bijv. huis / kantoor). De reparatietijd is 2-5 werkdagen. Alleen de kosten voor het opsturen van uw schoenen naar ons, zijn voor uw eigen rekening. Het terugsturen van de schoenen na reparatie betalen wij.

Logistieke dienstverleners:

Via PostNL betaalt u € 6,95. Zoek dichtstbijzijnde locatie PostNL

Via een DHL Parcelshop betaalt u € 5,00. Zoek dichtstbijzijnde locatie DHL

Via Kialapunt (UPS Accespoint) betaalt u € 3,95. Zoek dichtstbijzijnde locatie Kialapunt

Schoenen opsturen

Het voordeel van onze online schoenreparatie service, is dat u ongeacht de locatie waar u woont/werkt uw schoenen kunt laten repareren. Het enige dat u hoeft te doen is eenmalig de schoenen op te sturen (dit bespaart onder andere reistijd/ wachttijd/ parkeren/ etc.). Na reparatie sturen wij uw schoenen weer GRATIS (binnen Nederland) terug naar ieder gewenst adres (huis/ kantoor etc.). Lees meer

Stop uw schoenen in een doos. Een oude schoenendoos is hiervoor zeer geschikt. Overigens bieden de meeste post verzendpunten ook dozen (op maat) aan. Eventueel vult u de rest van de doos op met kranten/papier. Wees gerust, schoenen kunnen best tegen een stootje (tijdens het dragen gebeurt dat ook). Tape de doos dicht, zodat de doos tijdens het transport niet open kan gaan.

Het pakket is klaar voor verzending. U bent vervolgens vrij in de keuze voor een logistieke dienstverlener. Soms kunt u het pakket op uw werk versturen, anders is via een van de vele post verzendpunten ideaal. Hierboven staan een aantal logistieke dienstverleners via wie wij regelmatig zendingen krijgen toegestuurd.

De prijzen hierboven hebben betrekking op verzendingen (pakket tot 10 kg) binnen Nederland. Ter informatie: Een paar dames schoenen weegt ca. 0,6 – 0,9 kg en een paar heren schoenen weegt ca. 1,2 – 1,5 kg. Meerdere paren schoenen versturen (bijvoorbeeld met collega’s) is dus voordelig!

Haal & breng service

Woont of werkt u in Amsterdam? Dan kunt u gebruik maken van onze haal & brengservice. Dit kunt u in het bestelproces aangeven. Wij nemen na bestelling contact met u op over het tijdstip dat wij de schoenen komen halen. Laat uw schoenen ophalen en brengen naar uw huis of kantooradres.

Is dit een mooie service die u ook binnen uw (kantoor) gebouw mist of wilt aanbieden? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.